Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت در توییتی تاکید کرد کلاس‌های آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی 10 استان به شرح ذیل تا پایان هفته تعطیل خواهند بود.

1- تهران  2- قم   3 همدان   4- قزوین   5- البرز    6- اصفهان   7- گیلان   8- مازندران   9- گلستان   10- مرکزی

بخشنامه مهم وزارت علوم

وزیر علوم بخشنامه‌ای درباره کرونا خطاب به روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از بندهای بخشنامه وزیر علوم خطاب به روسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور به شرح زیر است:

* شورای سلامت دانشگاه "ستاد آگاه‌سازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا" را با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های مادر استان تشکیل دهد.

* مراکز بهداشتی و درمانی موسسه تا حد امکان مجهز و از نظر تجهیزات پزشکی و درمانی به روز رسانی شود.

*  رؤسای محترم و مدیران دانشگاهی تمامی مساعی خود را جهت حفظ فضای آرامش و پرهیز از ایجاد و گسترش تنش‌های روانی و استمرار برنامه‌های آموزشی بر اساس برنامه‌های پیش‌بینی شده مصروف نمایند.

* به منظور ایجاد آرامش روحی و آسایش خیال دانشجویان و خانواده های ایشان در صورت درخواست کاهش تعداد واحد درسی از جانب دانشجویان، ادارات آموزشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی با انعطاف پذیری لازم عمل نمایند.

* به اطلاع دانشجویان عزیز رسانده شود تا به محض مشاهده هرگونه علائم ناشی از سرما خوردگی، آنفولانزا و مانند آن بدون هیچ گونه نگرانی به مراکز بهداشتی دانشگاه مراجعه نمایند و مراکز بهداشتی دانشگاه ها اقدامات لازم را برای درمان آنها به عمل آورند. در این ارتباط، غیبت های ناشی از آن موجه تلقی شود.

* از برگزاری کلاس‌های عملی از جمله واحد عملی تربیت بدنی (درس عمومی) که نیازمند تماس دانشجویان با ابزار، تجهیزات و امکاناتی است که ضدعفونی کردن آنها میسر نیست خودداری شود.

* مسئولان خوابگاه ها موظف شوند؛ با تکریم و رعایت شأن دانشجو بطور جد و مستمر از طریق کنترل افراد دارای علائم، بر این موضوع نظارت کنند. همچنین پذیرش مهمان در هر قالبی در خوابگاه‌های دانشجویی تا اطلاع ثانوی ممنوع شود.

* ترتیبی اتخاذ شود تا نسبت به ضدعفونی فضاهای عمومی، خصوصاً خوابگاهها به صورت مستمر اقدام لازم صورت گیرد. چنانچه مورد تایید شده ای از آلودگی به ویروس کرونا در خوابگاه مشاهده شد، ضروری است اقدامات فنی لازم با نظر و هماهنگی گروه پزشکیِ دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی انجام شود.

* مراکز بهداشتی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی نسبت به رصد و بررسی روزانه، نظارت و ضدعفونی دائمی فضاهای عمومی از جمله آبدارخانه ها، آشپزخانه ها، سلف سرویس و مراکز غذاخوری و سایر اماکن مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند.

* توصیه به استفاده از دوره اختصاصی آموزش همگانی ویروس کرونا با مراجعه به سامانه آموزش آنلاین معاونت آموزشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به آدرس لینک http://corona.irimc.org صورت گیرد.

* تا اطلاع بعدی، از برگزاری همایش ها، کنفرانس‌ها و سمینارهایی که موجبات تردد و آمد و شد افراد را از مکان های دیگر فراهم می سازد، خودداری نموده و اجرای آنها به تعویق افتد.

* تا اطلاع ثانوی از برگزاری اردوهای دانشجویی، جشنواره‌های ورزشی مسابقات درون و بین‌دانشگاهی که به تشخیص دانشگاه می‌تواند باعث ابتلاء به بیماری گردد، خودداری و اماکن عمومی ورزشی مثل استخر تعطیل شود.

* چکاپ و کنترل سلامتِ نیروهای خدماتی شاغل در آبدارخانه ها، غذاخوری ها و سایر اماکن حساس به صورت مستمر صورت گیرد.

* برنامه ریزی برای عدم ثبت انگشت جهت استفاده دانشجویان برای رستوران‌ها و ورود به خوابگاه‌ها

* کنترل بهداشتی مسافرت‌های دانشجویان به شهرهای آلوده به ویژه پس از بازگشت آنان

* همراهی با دانشجویان غیر ایرانی در صورت تمایل برای بازگشت به کشورشان

* به منظور حفظ آرامش روانی جامعه و استمرار فعالیت ها و ماموریت‌های محوله، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ترتیبی اتخاذ نمایند تا با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی، آموزش های لازم را در خصوص اقدامات پیشگیرانه برای اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان فراهم نمایند تا جامعه علمی بتواند در این برهه حساس به عنوان "سفیران سلامت و بهداشت" همچون همیشه نقش پیشتازی خود را در کمک به سلامت جامعه ایفا نمایند.

* ترتیبی اتخاذ شود تا در اولین فرصت، رئوس مهم اقدامات پیشگیرانه اعلام شده از سوی وزارت بهداشت در بنرهای مناسب آماده و با نصب آن در اماکن مختلف در معرض دید عموم دانشجویان قرار گیرد.

* به منظور تحقق موارد مطرح شده در این بخشنامه، جلب همکاری عموم دانشجویان بویژه شورای صنفی و دیگر تشکل ها و نهادهای دانشجویی مورد تأکید است.

* برگزاری آزمون ورودی دکتری ۱۳۹۹ طبق برنامه زمانبندی اعلام شده انجام خواهد شد. تأکید بر رعایت دقت در موارد اعلام شده توسط سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری هر چه بهتر این آزمون مورد توجه قرار گیرد.

* اتخاذ هرگونه تصمیم در مورد تعطیلی فعالیت موسسه براساس شرایط روز، نظرات فنی دانشگاه علوم پزشکی و نیز تایید شورای تامین خواهد بود.

کد خبر 486061

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مراکز بهداشتی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۱۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این دولت مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم، گفت: دروس و حجم آن‌ها برای اجرای فعالیت‌های ورزشی و پرورشی تغییر می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا مراد صحرایی با اشاره به اینکه در این دولت مرگ 2030 را اجرا کردیم، اظهار کرد: در بدنه آموزش و پرورش افرادی بودند که همچنان به سند 2030 اعتقاد داشتند و حتی برای اجرای این سند بودجه و دفتر در آموزش و پرورش وجود داشت اما برای سند تحول بنیادین اعتباری نداشتیم.

وی افزود: برخی به اجرای سند 2030 و پایین آوردن سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند.

صحرایی در پاسخ به این پرسش که دلایل بد بودن سند 2030 چیست، گفت: سند 2030 از خارج به ما دیکته شده است و همه بخش‌های آن نگران کننده است با این حال ممکن است، موارد خوبی مانند افزایش کیفیت را داشته باشد اما این موضوع در سند تحول بنیادین هم وجود دارد، وقتی سند داخلی داریم چرا باید از خارج سند بیاوریم.در سند 2030 مواردی وجود داشت که بر خلاف فرهنگ ایرانی بود مانند برابری جنسیتی در حالی که ما به عدالت جنسیتی اعتقاد داریم.

سند 2030 از جریان برنامه‌ریزی کشور حذف شد

وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل عدم اجرای سند تحول بنیادین گفت: عدم اجرای سند مربوط به سال‌های گذشته است، هم اکنون سند 2030 به طور کامل از جریان برنامه‌ریزی کشور کنار گذاشته شده است و بهار سند تحول بنیادین را رقم زده‌ایم.

وی افزود: سند تحول به دنبال ایجاد حیات طیبه است و نظریه تعلیم و تربیتی کشور است و باید تمام آن را اجرا کنیم اما تا تحقق اجرای کامل آن فاصله داریم، چون سند به نقشه راه نیاز داشت البته نقشه راه سند تحول در سال‌های 93 و 97 تدوین شد اما از داخل اتاق وزرا بیرون نرفته بود که دلایل مختلفی دارد چون تمرکز بر سند تحول نبود و این سند رقیب دیگری داشت.

نقشه راه سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی

صحرایی بیان کرد: تمام دستگاه‌ها برای اجرای سند تحول بنیادین وظایفی بر عهده دارند، هم اکنون نقشه راه سند را به شورای عالی انقلاب فرهنگی بردیم تا پس از تصویب به عنوان یک قانون تکلیف شده و تمام دستگاه‌های مسئول موظف به همکاری برای اجرا باشند.

وی ادامه داد: نقشه راه سند تحول بنیادین چند ویژگی دارد از جمله شاخص و برنامه سالانه مبتنی بر وضع موجود، از سال 1403 تا 1412را در قالب برنامه ملی شاخص‌گذاری کردیم، سند تحول بنیادین 6 زیر نظام مصوب و 458 برنامه دارد و یکی از اشکالات اجرایی این است که برای اجرای برنامه‌ها اولویت‌بندی نشده است.

خوشبختی این است که رییس‌جمهور بر اجرای سند تاکید دارد

صحرایی گفت: بنده با تمام وزرایی که بعد از تصویب سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش حضور داشتند مشورت و مشاهده کردم که اراده اجرای سند را داشتند اما محیط و شرایط فراهم نبود هم اکنون خوشبختی بنده این است که رئیس جمهور بر سند تحول بنیادین تاکید دارد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: شورای پشتیبانی سند تحول بنیادین به ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و سایر دستگاه‌ها تشکیل شد و تا کنون دو جلسه آن برگزار شده است، 7 پروژه پیشران ملی را تعریف کردیم که تصویب شد و نخستین آیین‌نامه با عنوان توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزی در هیئت دولت تصویب شد.

2500 هنرستان کد اقتصادی می‌گیرند

وی ادامه داد: طبق این آیین‌نامه، 2500 هنرستان در کشور تولیدی و کارآفرین می‌شوند هم اکنون هنرستان‌ها آموزشی هستند و کد اقتصادی ندارند.

صحرایی گفت: هم اکنون 39.8 درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند و در برنامه هفتم توسعه ذکر شده است که 50 درصد دانش آموزان باید به هنرستان‌ها بروند، هر دانش‌آموز متوسطه یک مهارت در آیین‌نامه مهارت آموزی در هیئت دولت تصویب شد همچنین آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار انجام خواهد شد و کتاب‌های درسی نیز باید تغییر کند.

آخرین وضعیت تغییرات کتاب‌های درسی

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات کتاب‌های درسی گفت: هم اکنون چهارچوب شایستگی‌های پایه طراحی شده و راهنمای برنامه درسی بر مبنای آن اصلاح شد و هم اکنون نوبت اصلاح کتاب‌های درسی است، کتاب‌های جدید پایه اول ابتدایی به طور آزمایشی اجرا شد که پس از دریافت بازخورد آن را به صورت گسترده در سطح کشور اجرا خواهیم کرد.

تغییر مواد درسی و حجم آن

وی افزود: تفکر و تعقل، هویت ایرانی و اسلامی، خودباوری، استدلال و یادگیری مهارت‌ها در تغییرات کتاب‌های درسی مد نظر است همچنین جدول دروس و جدول زمان در حال تغییر به نفع فعالیت‌های ورزشی و پرورشی است تا ساعت را برای این برنامه‌ها باز کنیم و برای تحقق آن مواد درسی و حجم آن تغییر می‌کند.

امسال نهضت توانمندی معلمان اجرا می‌شود

صحرایی بیان کرد: موضوع مهمتر از کتاب‌های درسی توانمندی معلمان است و امسال سال نهضت توانمندی معلمان است و برای تمام آنها برنامه‌ریزی می‌شود تا دوره‌هایی را برای ارتقای خود داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود معلم گفت: ناقوس خطر کمبود معلم در آموزش و پرورش سال 1399 توسط مرکز نیروی انسانی به صدا درآمد و در 20 اردیبهشت سال 1400 اعلام کردند که مهرماه امسال 200 هزار نیروی انسانی کمبود خواهیم داشت.

صحرایی با اشاره به اینکه قانون رتبه‌بندی 31 شهریور 1400 اجرا شد و معلمانی که رتبه خود را گرفتند خود را بازنشسته نکردند تا 31 شهریور 1402که ناگهان 80 هزار معلم بازنشسته شدند و با یک سونامی کمبود نیرو مواجه شدیم، گفت: اکنون دانشگاه فرهنگیان طبق برنامه هفتم توسعه باید سالانه 25 درصد توسعه زیرساخت داشته باشد.

وی ادامه داد: مشکل اصلی دانشگاه فرهنگیان، زیرساخت آموزشی است و به لحاظ فضای آموزشی به اندازه 60 هزار دانشجو ظرفیت دارد و در این دولت یک میلیون متر مربع زیر ساخت دانشگاه فرهنگیان افزایش یافت.

30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: چند روز قبل نزد رئیس جمهور بودیم و نخستین بار بود که رئیس‌جمهور از معلمان تقدیر کردند، در این برنامه رئیس دانشگاه فرهنگیان مشکل فضای آموزشی را با رئیس جمهور مطرح کردند و ایشان به بنده و رئیس دانشگاه گفتند که به همراه او به نهاد ریاست جمهوری برویم، در آنجا جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه از جمله معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد و آقای رئیسی پرسیدند که چرا مشکل فضای دانشگاه فرهنگیان حل نشده است و صحبت‌ها را شنیدند، در نهایت در این جلسه مقرر شد در اول مهر 30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار بگیرد و تا 10 روز دیگر هر فضای خالی دیگری که شناسایی کردند باید تعیین تکلیف شود.

وی درباره مشکلات پرورشی در مدارس عنوان کرد: در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است و سال‌ها به جز جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام مربی پرورشی نداشتیم، امسال 19 هزار مربی پرورشی و تربیت بدنی برای مدارس استخدام می‌شوند همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و موضوع دیگر جهت گیری است که امسال توجه به آسیب‌های اجتماعی است تا دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌ها مصون کنیم و راه آن تبیین است و به همین منظور اردوهای نسل تمدن‌ساز را با حمایت نهادهای دیگر برگزار خواهیم کرد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • نامه ۴۸ دفتر اتحادیه مستقل به دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • داستان شکستن مارپیچ سکوت را برای نوه‌هایتان تعریف خواهید کرد
  • واژگونی پژو یک‌ نفر را به کام مرگ کشاند
  • فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان، دانشگاه‌ها را تعطیل کرد
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی